Vsak, ki se v poletnem času znajde v Posočju, bo osupnil nad pestrim sprevodom raznovrstnih obiskovalcev. V toplejšem delu leta se namreč kraji ob Soči prelevijo v atraktivne turistične centre, ki privabljajo obiskovalce od blizu in daleč. Ponudba je izjemno pestra in vsak turist bo našel nekaj zase. Večinoma pa obiskovalci tu iščejo možnosti za zabavo in sprostitev – prave rešitve bodo našli v nekaterih adrenalinskih aktivnostih, po katerih so ti kraji še posebej znani.

Rafting Soča je med najbolj prepoznavnimi aktivnostmi, ki v Posočje vabijo trume obiskovalcev. Tudi lokalni prebivalci se rade volje podajo na rečne brzice, ponudbe pa je dovolj, da lahko prav vsak najde pravi program zase.

Za rafting Soča ponuja raznovrstne možnosti

Najbolj znani so klasični skupinski spusti z izkušenim vodnikom. Za takšne opcije se odločajo večje skupine, tudi družine, sošolci, sodelavci, rafting je priljubljen tudi za kakšne fantovščine in dekliščine, team-building in podobne priložnosti. Takšni spusti dobro predstavljajo glavnino atrakcij, ki jih ima rafting. Soča v vsakem primeru ponudi idealen ambient za takšno početje, le temperatura je nekoliko nizka, kot se za alpsko reko seveda spodobi. Gotovo bo čofotanje po sveži vodi v poletnem času nadvse prijetno, tako da ne moremo pričakovati kakšnih pritožb.

So pa opcije za rafting na Soči še veliko bolj pestre, če pokukamo v ponudbo lokalnih turističnih agencij. Praktično vsaka turistična oziroma športna agencija ima v ponudbi rafting, nekateri pa imajo na istem mestu več možnih programov.

Posebna ponudba za rafting

Poleg vodenih skupinskih spustov lahko izberemo še druge programe. Ena možnost je spust po rečnih brzicah, ki je nekoliko bolj atraktiven za ljubitelje adrenalina. Na drugi strani se lahko odločimo za bolj sproščen spust, namenjen druženju in občudovanju okolice. Mini rafti pa omogočajo intimno doživetje pri spustu v dvoje ali v manjših skupinah.

Categories: splošno