Za prijetno in udobno bivanje je bistvenega pomena dobro prezračevanje hiše. Če v prostoru ni svežega in čistega zraka potem je bivanje in delanje v takem prostoru zelo težko in neprijetno. Včasih na žalost ne zadostuje samo odpiranje oken, zato je v tem primeru namestiti kvalitetno prezračevanje, ki bo dovajalo konstantno svež zrak v prostor.

Kakšne so prednosti prezračevalnega sistema in kaj nudi?

Prednosti prezračevanja hiše je ogromno. V hiši je vedno konstanten svež zrak, alergikom je prezračevanje hiše prijazno (filtri poskrbijo, da v prostorih ni cvetnega prahu in ostalih nečistoč iz okolice), izguba toplote v zimskem času je izredno manjša, kar pripomore k temu, da se prihrani veliko več denarja, kot pa bi se sicer. 

Ob veliko prednostih pa se na žalost najde tudi kakšna slabost prezračevanja hiše. Slabosti pa so, da je prisotnih veliko zvokov iz okolice, kar zna biti seveda zelo moteče za vsakdanje bivanje in spanje , poleg tega pa je velika verjetnost, da bodo v prostor prihajale neprijetne in moteče vonjave iz zunanje okolice. Vendar naj vas to ne odvrne od namestitve sistema za prezračevanje hiše, saj se da vse pomanjkljivost izboljšati in popraviti.

Kakšne vrste prezračevalnih sistem lahko namestite ?

Za prezračevanje hiše  in prostorov lahko uporabite različne prezračevalne sisteme, ki so na voljo. Na voljo oziroma najbolj pogosto nameščeni prezračevalniki hiše so, prezračevanje hiše z rekuperatorjem, centralno prezračevanje hiše in higrosenzibilno prezračevanje hiše.

Rekuperator zraka je namenjen za vračanje energije v prostor. Seveda se gre tukaj za toplotno energijo, ker se gre za ogrevanje oziroma tudi prezračevanje. 

Rekuperator zraka  je sestavni del prezračevalne naprave, sestavljen pa je iz vzporedno položenih plošč iz umetne mase, preko katerih se prenaša toplota iz toplejšega na hladnejši predmet oziroma površino. Rekuperator  zraka  je lahko eno stopenjski, dvo stopenjski ali pa tri stopenjski.

Categories: splošno