Skeletne hiše spadajo v kategorijo skeletne gradnje, ta pa je sama po sebi zelo znana, saj spada med najstarejše in najbolj  univerzalne načine gradnje, kar pomeni da je taka vrste gradnje zelo dodelana in priljubljena. 

Funkcionalnost in popularnost skeletnih hiš je vidna tudi po tem, da so razširjene po celotnem svetu. Glavna značilnost skeletnih hiš je ta, da so  sestavljene iz močnih lesenih nosilcev, ki so spojeni s starimi tesarskimi  zvezami, kar zagotovo pomeni vrhunsko kvaliteto in odlično prenašanje raznih bremen, kot so razna neurja, potresi  in še mnoge druge vremenske nevarnosti.  V današnjih časih so skeletne hiše grajene po najnovejših standardih, saj izdelovalci skeletnih hiš, kot je Tesarstvo Kregar, vztrajno sledijo današnjim trendom.

Kakšne so značilnosti skeletnih hiš?

Kot že dobro znano skeletne hiše niso samo prepoznavne po svoji lepoti in eleganci, predvsem so znane po trpežnosti, udobnemu bivanju in energetski učinkovitosti. Skeletne hiše naročniku omogočajo veliko izbiro in odprtega duha, saj se pri izdelavi skeletnih hiš lahko uporablja različne materiale in načine za izdelavo. Glavna sestava skeletnih hiš je les. Les je naraven material, kar pomeni, da diha in odlično skrbi za ustrezno klimo v prostoru. Zaradi odlično izbranih materialov in vrhunskega lesa je bivanje v skeletnih hišah zelo prijetno in zdravo. 

Pri izdelavi poskrbijo, da je skeletna hiša izdelana po najvišjih standardih. Skeletne hiše so dvojno zavetrovane, kar še dodatno okrepijo z OSB ploščami, so tudi difuzijsko odprte, kar pomeni, da stene dihajo, predvsem pa da je v prostoru zelo veliko zračnosti, izdelava in načrtovanje skeletne hiše je računalniško vodeno, kar pripomore k izredni natančnosti izdelave in izvedbe. 

Zakaj raje izbrati skeletne hiše ? 

Skeletne hiše so veliko prijetnejše za bivanje, kot pa zidane hiše. Prav tako je gradnja le teh veliko hitrejša in enostavnejša, tako da lahko naročnik zelo hitro uživa v svojem novem domu.

Categories: splošno