Lansko leto sem se odpravil na daljše potovanje z avtomobilom in sem pripravil nekaj nasvetov in stvari, na katere ne smete pozabiti.

Prvi korak je, da se prepričate, da je vaš avtomobil popolnoma tehnično pripravljen za dolgo pot. Spakirajte prtljago, povabite potnike in gremo na pot.

Pomembno je, da na cilj prispemo dobre volje, dolga vožnja je namreč utrujajoča in izčrpajoča, zato je pomembno, da se dobro pripravimo. Dolga potovanja obvezno zahtevajo več postankov, kjer si odpočijte, nekaj pojejte, popijte in si naberite moči. Če se odpravljate na dopust, se vam ne mudi! Daljšo pot boste lažje prenesli z krajšimi postanki, potovanje pa se lahko prelevi v dogodivščino.

Potovanje z avtom

Utrujenost med vožnjo vpliva na več stvari, tudi na koncenktracijo med vožnjo, kar pa lahko poveča možnost za nesrečo. Pozorni bodite tudi na predele telesa, ki vas morda začnejo boleti – telo vam takrat sporoča, da se spočijete.

Poleti, ko se odpravljate na pot in postane vroče, uporabite klimatsko napravo. Pomembno je, da klimo uporabljate racionalno. Velika razlika v temperaturi lahko vpliva na vaše zdravje, zato poskrbite, da ni prevelike razlike, prav tako je ne prižigajte, če ste preznojeni, saj to bo slabo vplivalo na vaše znanje.

Potovanje z avtomobilom

Med vožnjo imejte na voljo tudi potovalno lekarno, v kateri imejte osnovna zdravila, za glavobole ali lažje poškodbe.

Pred odhodom na dolgo pot ne pozabite pripraviti potovalnega hladilnika v katerem naj bo zdrava hrana, predvsem sveže in suho sadje ter veliko vode. Te zaloge vam bodo zagotovo prišle prav, če boste več ur sedeli v avtomobilu, morda se bo potovanje zaradi gužve še podaljšalo.